Auto trke Formula 1

Horner: Kvyatova greška je i nama uništila trku

Šef Red Bulla izjavio je da greška Danila Kvyata nije uspropastila trku samo Sebastianu Vettelu već i Danielu Ricciardu.

Odmah posle ovog incidenta u prvom krugu vozač Ferrarija morao je da odustane od trke, posle čega je po dolasku na pitvol otišao do garaže Red Bulla kako bi porazgovarao sa Christianom Hornerom. Šef tima iz Milton Kinsa izvinio se Nemacu, zbog lošeg ponašanja svog vozača.

„Nažalost, naša trka bila je totalno uništena posle prve krivine. Mislim da je Danil pogrešno procenio tačku kočenja, udario Sebastiana, koji je potom udario i Ricciarda. Od tog trenutka izgubili smo prednja krila na bolidima i akumulirali još oštećenja, što je rezultiralo da trku završimo bez poena.“ kazao je Christian Horner.

Novinari su prtom upitali prvog čoveka tima šta mu je sve Sebastian Vettel rekao prilikom dolaska na njihov pitvol?

„Naravno da je bio frustriran, jedino što sam mogao je bilo da se izvinim, jer je Kvyatova greška bila očigledna. Ovi momci su prepuni emocija a Danilu je ovo bila još i domaća trka. On zna šta se sve desilo na stazi. Svi su pogledali snimke, jednostavno Kvyat je loše procenio kočenje za prvu krivinu.“

foto: Marca

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video