Horner: Hamilton je želeo da dođe u Red Bull

SHANGHAI, CHINA - APRIL 11: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP chats with Infiniti Red Bull Racing Team Principal Christian Horner during final practice for the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 11, 2015 in Shanghai, China. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150411-00044 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Christian Horner obelodanio je informaciju da je aktuelni šampion Formule 1, Lewis Hamilton, tokom 2012. godine nekoliko puta izrazio želju da želi da pređe u njegov tim. Britanac je u svojoj drugoj sezoni uspeo da osvoji titulu šampiona, ali je posle toga usledio jedan sušan period koji je na kraju prekinut njegovim dolaskom u Mercedes.

„On je želeo da vozi za Red Bull.“ kazao je Horner i dodao da mu je Britanac to rekao još 2011. godine kada je sam došao u Red Bullov restoran. „To nije jedini put da mi je prišao i to rekao. U 2012. je imao veliku želju da se nađe sa Red Bullom, ali tada nije bila dobra situacija da ga uparimo sa Sebastianom Vettelom. Pre nego što je potpisao za Mercedes on nas je još jednom pitao da li sada imamo mesta za njega.“

„McLaren je bio veoma konkurentan tokom 2011. i 2012. ali kasnije su upali u određene probleme. Jednom prilikom u razgovoru sa Nikijem Laudom spomenio sam mu da bi bilo dobro da uzmu Hamiltona, mada tada nisam ni zamišljao da će sada biti ovako dominantni.“ dodao je Horner.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video