Hondu ne brinu problemi

U Hondi nisu zabrinuti zbog loših rezultata tokom prvog javnog testa s McLarenom u Abu Dhabiju. Kako iz Honde tvrde, sve je to normalno i sa istim problemima su se susreli i drugi proizvođači kada su prvi put testirali svoje V6 motore.

„Ove nedelje radimo temeljne provere motora, prie nego što nastavimo testiranja sledeće godine“ – rekao je Yasuhisa Arai, Hondin trkački direktor, i dodaje – „Bio sam u Jerezu prošle godine i uočio sam da su i drugi timovi imale puno problema u pripremanju svojih turbo motora. Jednostavno moramo odraditi sve inicijalne provere pre početka prvih testiranja u 2015. godini“

McLarenov test vozač Vandoorne je rekao da su danas imali problema sa sistemom za dovod goriva, zbog čega su prekinuli testiranje. On će i danas biti za upravljačem, tako da se nada da su Hondini inženjeri tokom veče rešili kvar

„Gledajmo sa vedrije strane. Bolje je što nam se to dogodilo sada, nego sljedeće godine u Jerezu. Svaki krug koji odvezemo biće izuzetno važan. Nakon ovih testova ćemo imati dva meseca da sredimo probleme.“ – rekao je Vandoorne.

Izvor: Formulino.hr

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video