Hondino iznenađenje u Bahreinu

U jučerašnjim kvalifikacijama  vozači Ferarija Sebastian Fetel i Kimi Raikonen su zauzeli pozicije u prvom startnom redu za današnju trku. Ovo je prvi put posle 6 godina da nijedan od Mercedesovih vozača neće biti u prvom startnom redu. Vozač Mercedesa, Valteri Botas, startovaće kao treći, a Luis Hamilton iako je po rezultatima četvrti startovaće trku sa 9. mesta.
Luis Hamilton je zbog promene menjača dobio kaznu pomeranja za 5 mesta još pred početak kvalifikacija. Hamilton će biti i jedini vozač u prvih 10 koji će startovati na mekim umesto na supermekim gumama.

Kvalifikacije su već tokom Q1 bile prekinute jer je Maks Ferštapen izleteo sa staze i zabio se u barijeru. Maks je pre udesa postavio vreme dovoljno dobro da uđe u Q2 ali zbog novonastale situacije nije mogao da postavi vreme u Q2 i startovaće sa 15. pozicije na startu. Njegov timski kolega Danijel Rikardo kvalifikacije je završio kao 5. ali će zbog pomeranja Luisa Hamiltona na 9. mesto startovati kao 4.

Najveće iznenađenje ovih kvalifikacija je mladi Pjer Gasli. Vozač Toro Rosoa je postigao svoj najbolji rezultat u kvalifikacijama i završio kvalifikacije kao 6. Iza njega su  Kevin Magnusen iz Haasa, Niko Hilkenberg iz Renoa i Esteban Okon u Fors Indiji. Karlos Sainc u drugom Renou kompletira prvih 10.

Drugi vozač Toro Rosoa Brendon Hartli startovaće kao 11. ispred Serhia Pereza. Fernando Alonson nikako nije zadovoljan što posle odličnog rezultata u Australiji gde je trku završio kao 5. danas u Bahreinu kreće sa 13. mesta. Njegov timski kolega Stofel Vandorn kreće kao 14. ispred Maksa Ferštapena.

Roman Grožan je tokom svog kvalifikacionog kruga napravio grešku i u krivini otišao preširoko što se odrazilo i na njegovo vreme, pa će danas startovati sa 16. mesta.

Na samom začelju karavana biće dva Zaubera i dva Vilijamsa. Markus Erikson i Šarl Lekler iz Zaubera će startovati kao 17. i 19. Vilijamsov mladi Rus Sirotkin je upao između dva Zaubera pa će na startu biti 18, dok će kao poslednji u karavanu današnju trku početi Lens Strol.

Video