Hondini vozači spremni za borbu u WTCC-u

Castrol Honda WTCC tim je odlično spreman za početak sezone. U timu se nadaju da će im neka skupa poboljšanja pomoću kada je konkurentnost u pitanju.

Dok je prva Honda Civic WTCC (pravljena po TC1 specifikaciji) dolazila do pobeda, šefovi timova su stalno govorili kako ima još prostora za napredak i da to nije pun potencijal ovog automobila. Zima iza Honde je bila potrebna kako bi se automobil dodatno ubrzao i usavršio generalno.

Snaga i upravljivost su na višem nivou. Na samom motoru je povećan stepen kompresije, promenjena je mapa paljenja i dodatno unapređen izduvni sistem. Što se tiče izmena koje utiču na u upravljivost automobila tu je novi servo sistem kao i novi amortizeri.

„Tokom zime smo se fokusirali na rešavanje najvećih slabosti koje smo uočavali tokom prošle sezone,“ izjavio je Alessandro Mariani, šef tehničnog partnera Honda Racing tima JAS Motorsporta. „Ovo je velik korak napred i moram da se zahvalim Hondi i našim tehničkim partnerima za sjajnu podršku. Svima je jasno da će ove godine biti izuzetno jako takmičenje i da će svi skupo prodavati kožu. Na testovima smo potvrdili unapređenja, posebno je to slučaj na dužim pravcima gde je automobil dosta brži. Ali to nije sve, mi ćemo nastaviti sa programom razvoja tokom sezone. Sledeće velike izmene se očekuju pred trku u Mađarskoj.“

Tiago Monteiro i Gabriele Tarquini će predvoditi Hondu u WTCC-u zajedno sa Dušanom Borkovićem, Norbertom Micheliszom i Rickardom Rydellom.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video