Hondini vozači na testiranju u Misanu

Marc Marquez i Dani Pedrosa isprobaće radnu verziju motora za 2016. godinu,  RC213V, u četvrtak. Dok ostali vozači odmaraju na pauzi u šampionatu, Honda, Suzuki i Ducati su u Misanu i isprobavaju motore.

Marquez je postavio najbolje vreme,1m 32.31s, a Pedrosa 1m 32.76s, što znači da su obojica ispod najboljeg vremena sa trke (1m 33.906s) i sa pol pozicije (1m 32.915s).

“ Danas je bio dobar dan, radili smo na podešavanju motora za nov asfalt, a usput smo proverili još nekoliko stvari vezanih za samu vožnju. Popodne smo se više fokusirali na proklizavanje zadnjeg dela u nekim krivinama. Neke delove smo popravili, ali sutra moramo da nastavimo sa radom na delovima kojim nisam 100% zadovoljan. Isprobaćemo i radnu verziju za sledeću godinu. “ rekao je Marc koji je odvezao 84 kruga.

Pedrosa je takođe zadovoljan novim asfaltom na stazi, a posle odvežena 63 kruga, rekao je: “ Staza je odlična, ima mnogo manje neravnina. Odradili su odličan posao, zadovoljan sam. Veoma je dobro imati nekoliko dana testiranja u ovom trenutku u sezoni. Možemo pronaći osnovno podešavanje motora koje će funkcionisati na svim stazama, ali i odgovara mi da vozim, zbog pauze koju sam imao nakon povrede. Kada se trka bude održavala na ovoj stazi, temperatura će biti niža, pa će i vremena biti bolja. Zadovoljan sam onim što smo uradili danas i radujem se probi motora za sledeću sezonu sutra.“

Honda je izjavila da RC213V ima potouno novu šasiju, ali ima ovogodišnji motor  –  što znači da bi mogao da se koristi i u ovoj sezoni.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video