Hondi 63. titula konstruktora

Pobedom Repsol Honda vozača Marc Marqueza u Maleziji, Honda Motor Company osvojila je rekordnu 63. titulu u šampionatu konstruktora u svim klasama.

Titula šampionata konstruktora MotoGP 2014. pripala je Hondi, što je njihova 21. titula u premijer klasi – 8 u MotoGP klasi i 13 u klasi 500cc – uz dodatnih šest titula u klasi 350cc, 19 u klasi 250cc, 15 u 125cc klasi i dve u kategoriji 50cc.

Hondini vozači pobedili su na 695 trka u svim kategorijama i ovaj broj će sigurno nastaviti da raste.

Shuhei Nakamoto, izvršni podpredsednik HRC: “Još jednom smo videli uzbudljivu sezonu. Marc je pokazao neverovatnu dominaciju na početku sezone, nakon osvajanja prvih deset trka zaredom, i ja moram da mu čestitam na ovom neverovatnom dostgnuću. Osvajanje njegovog drugog MotoGP šampionata za samo dve godine, i to u Japanu, je nešto što nikada neću zaboraviti”.

“Dani je takođe obavio odličan posao ove godine, i bio je prvi vozač koji je pobedio Marca u Češkoj. Pružali smo mu 100% podrške da osvoji drugo mesto u prvenstvu ali nakon Phillip Island i danas u Maleziji, pokazalo se da to nije moguće, tako da sam siguran da će svoj fokus usmeriti na 2015. godinu.”

“Voleo bih da iskoristim ovu priliku da se zahvalim svim našim partnerima i sponzorima za njihovu veliku i stalnu podršku i svim našim kolegama u Hondi koji naporno rade tokom cele sezone da našim vozačima omoguće što veće šanse na stazi. Takođe i svim našim fanovima širom sveta, ovaj šampionat je za sve Vas! Sada odlazimo u Valensiju gde se nadamo da ćemo osigurati timsku titulu i potvrditi triplu krunu”.

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video