Honda želi da Stoner nastavi sa MotoGP testiranjima

Honda će pokušati da ubedi Casey Stoner da sprovede više testova i više rada na razvijanju njihove fabričke RC213V MotoGP mašine za 2015.

Australijanac je napravio iznenađenje vrativši se u MotoGP u Japanu ovog vikenda kao učesnik u dvodnevnom testu za HRC na Twin Ring Motegi.

Dvostruki MotoGP šampion, koji se povukao na kraju 2012, testirao je RC213V na Bridgestone i Michelin pneumaticima tokom njegove prve vožnje ove godine.

29-godišnjak je nagovestio da je ovonedeljni test striktno jednokratan, ali Shuhei Nakamoto šef HRC rekao je da će pokušati da ubedi Stonera da sprovede još testova naredne godine.

Nakamoto: “Ne znam da li će obaviti još testova ali pitaću ga da li je zainteresovan jer sam ja zainteresovan da sa njim obavim još posla u budućnosti”.

Stoner je testirao najnoviju verziju RC213V koju su Marc Marquez i Dani Pedrosa testirali u Brnu.

Najnoviji motor ima revidiran motor i Nakamoto je dodao: “Šasija je ista ali je motor malo drugačiji, više je dizajniran za maksimalnu snagu”.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video