Honda zadržala McGuinnessa i Cumminsa za TT 2015

Honda Motor Europe zadržala je Johna McGuinnessa i Conora Cumminsa u zvaničnom Honda Racing timu za sezonu 2015.

‘Morecambe Missile’ i ‘Ramsey Rocket’ nadmetaće se u RST Superbike i PokerStars Senior trci na Isle of Man TT i Superbike trci na North West 200.

McGuinness je imao frustrirajuću sezonu 2014 nakon što je pretrpeo prelom kosti šake dok je trenirao na svojoj off-road mašini. To je primoralo McGuinnessa da se zadovolji ulaskom među prvih deset vozača u Superbike i PokerStars Senior TT trci kao i utešnom pobedom na SES TT Zero electric događaju.

2015. godina videće McGuinnessa spremnog da dokaže da i dalje može da pobeđuje.

„Ne može se poreći da je 2014. bila teška godina za mene. Ali ja sam spreman da sve to ostavim iza sebe i vratim se poslu osvajanja trka. Nisam ovo ranije rekao, ali Honda tim je za mene kao porodica i meni podrška znači sve. Ne mogu da dočekam da se vratim na motor i dokažem da u starom psu i dalje ima života“. – rekao je McGuinness.

Cummins je napravio impresivan debi sa Honda Racing-om u 2014. obezbedivši dvostruki podijum na NW200 i Isle of Man TT, uključujući drugo mesto na Blue Riband PokerStars Senior TT. 28-godišnji stanovnik ostrva očekuje da će biti u borbi za osvajanje trka u 2015.

„2014 je bila odlična godina za mene. Postigao sam dugogodišnji san da vozim za zvanični Hondin tim i ja sam hteo da iskoristim sve prilike koje su mi date. Oduševljen sam što ostajem u timu za 2015 i sada kada imam iskustva sa Fireblade SP zaista željno isčekujem da vidim šta možemo da postignemo. Nadam se da kući možemo poneti dobre rezultate“.

„Veoma smo zadovoljni što smo zadržali Johna McGuinnessa i Conora Cumminsa za 2015 road racing sezonu“. – dodao je menađžer tima Neil Tuxworth. „Podrazumeva se da je naša dobro uspostavljena veza sa Johnom dokazano urodila plodom. Prošla godina je bila teška za njega zbog povrede ali je on i dalje imao dobre rezultate. On je veoma odlučan i ima puno poverenja da će se vratiti u borbu. On je još uvek veoma sposoban za osvajanje trka“.

„Conor nas je zaista impresionirao u 2014., ne samo rezultatima već i sa njegovom radnom etikom i stavom. On je gladan uspeha, ali i dalje neverovatno skroman i on zaista daje sve od sebe na motociklu. Oduševljeni smo što je sa nama i u drugoj sezoni. Verujem da smo u veoma dobroj poziciji za road racing 2015“.

Pored njihovih obaveza u Honda Racing-u, McGuinness i Cummins takmičiće se za privatni Jackson Racing tim na CBR600RRs u Supersport klasi kao i na NW200 i TT, takođe i na 2015 Endurance World Championship Superstock klasi na Fireblade SP. Cummins će se takmičiti za tim i u Superstock klasi na putevima.

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video