Honda testirala u Valensiji

Castrol Honda WTC tim nastavio je pripreme za dolazeću sezonu Svetskog prvenstva turing automobila, uključivši u njih i vozača klijentskog Zenge motorsporta.

Tokom prošle nedelje, fabrička WTCC postava Honde testirala je na stazi Ricardo Tormo u Valensiji. Bivši svetski šampion Gabriele Tarquini proveo je tri dana za volanom, a zatim je kokpit test automobila predao Mađaru Norbertu Micheliszu, koji će i 2015. biti trkač privatnog Civica pod komandom Zenge motorsporta.

„Zadovoljni smo izvedenim testovima“, kazao je šef fabričkog tima i direktor J.A.S. motorsporta Alesandro Mariani. „Gabriele je vozio tokom prva tri dana, a onda je Norbert nastavio posao. Postigli smo dobar napredak, proverili smo i verifikovali neke od ideja i neke razvojne korake izvedene tokom zime, na pozicijama kao što su oslanjanje, kočnice i mapiranje motora.“

„Mogu da kažem da smo sproveli sveobuhvatan rad na razvoju automobila, pristupili smo mu ’sa svih 360 stepeni’ i rezultati su na svim poljima pozitivni. Oba vozača izjavila su da je osećaj dobar i srećan sam što naš program za sezonu 2015. teče prema planu.“

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video