Honda s novom specifikacijom u Belgiji

Honda se ove sezone vratila u karavan Formule 1, a prema rečima njihovog prvog čoveka Yasuhisia Araia njihov povratak bio je mnogo teži nego što su mogli da zamisle.

Jenson Button i Fernando Alonsu nisu uspeli da dočekaju kariranu zastavu u čak deset prilika, pre svega zbog problema sa motorom. Ipak, tokom sezone video se napredak da bi sada u Mađarskoj oba bolida McLarena završila u poenima.

Honda sada veruje da ima dobru bazu za dalji rad, gde japanski proizvođač ima nameru da u Belgiji donese novu specifikaciju motora.

„Uveren sam da su naši problemi sa pouzdanošću završeni, što znači da našu pažnju možemo usmeriti na povećanje performansi. Naš plan je da posle letnje pauze sve ostale tokene iskoristimo kako bi što bolje razvijali novu specifikaciju agregata.“

„Oblast na koju moramo da se fokusiramo jeste sagorevanje. Trenutni propisi zahtevaju veliku efikasnost sagorevanja, pa je naš plan da promenimo određene karakteristike bloka motora i napravimo novi izduvni sistem. Zbog toga određene promene snosiće i prenosni sistemi. Svi novi delovi neće biti prikazani u Belgiji, već će neki morati da sačekaju i završni deo sezone.“ kazao je Yasuhisa Arai.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video