Honda razvija i tokom sezone

FIA je Hondi odobrila razvoj motora tokom sezone pa će tako svi timovi imati odrešene ruke u 2015. godini. Ranije su prema pravilima takvu pogodnost imali samo dosadašnji snabdevači, dok je svaki novi morao da kompletnu prvu sezonu završi sa jednom specifikacijom motora.

Charlie Whiting je juče o ovome obavestio Japanskog proizvođača, a uslovi za Hondu su sledeći: Svaki tim će do VN Australije iskoristiti određeni broj tokena od ukupno 32 koliko je dozvoljeno tokom sezone. Očekuje se da Ferrari, Mercedes i Renault ostave sebi određeni broj tokena koje će moći da iskoriste u toku sezone, a Honda će dobiti onoliko tokena za korišćenje tokom sezone, koliko bude iznosio prosek neiskorišćenih tokena ostala tri proizvođača.

Dakle ukoliko recimo nakon VN Australije Ferrariju ostane 6, Renaultu sedam, a Mercedesu osam, Honda će dobiti sedam tokena za korišćenje tokom sezone.

Još uvek nije poznato koliko tokena koji tima namerava da iskoristi do početka sezone, ali očekuje se da za ostatak sezone sebi ostave između četiri i deset.

 

foto: f1fanatic.co.uk

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video