Auto trke WTCC

Honda prešla 400km na testu sa Micheliszom

Honda Racing tim JAS imala je uspešan test na italijanskoj stazi Vallelunga blizu Rima. Norbert Michelisz, bio je za volanom unapređene Honde Civic dva dana testa. Uprkos poboljšanjima nije uspeo da stigne vozače Citroena, Bennanija i Lopeza.

Japanski proizvođač na testu se pojavio sa samo jednim automobilom. Preostala dva vozača, Rob Huff i Tiago Monteiro, voziće naizmenično na preostalim testiranjima.

Prvog dana, Michelisz je postavio peto vreme, a drugog dana šesto, sa zaostatkom od 2.6 sekundi za prvoplasiranim Lopezom. Vozač Honde pred kraj testa morao je da se povuče usled tehničkih problema, te nije imao priliku da oproba unapređen automobil na stazi kada je bila najbolja.

„Ovo je bio prilično dobar test za nas. Nismo došli ovde da postavimo najbrže vreme, već da postavimo sve na svoje mesto. Šteta što je vreme bilo loše drugog dana, to nam je malo promenilo planove. Imamo još vremena da sve proverimo i sredimo. Bićemo spremni za početak sezone.“

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video