Auto trke WTCC

Honda potvrdila: Huff, Monteiro i Michelisz su vozači za 2016.

Honda je konačno potvrdila ono što se poslednjih nedelja nagađalo. U 2016. godini će njihove boje braniti šampion iz 2012. Rob Huff, Tiago Monteiro, i Norbert Michelisz, koji će dobiti zvanje fabričkog vozača.

Rob Huff je u WTCC-u od početka, osim šampionske titule, on je osvajač 27 trka, 77 puta je završio na podijumu i 11 puta je osvojio pol-poziciju. U svojoj karijeri osam puta trijumfovao na ulicama Makaua, po mnogima najtežoj stazi današnjice.

„Poslednjih nekoliko sezona često sam viđao „civike“ ispred mene i velika mi je čast što ću imati priliku da vozim taj automobil“, izjavio je Huff ovim povodom. „Ne bih voleo da završim trkačku karijeru sa samo jednom osvojenom šampionskom titulom, a Honda i J.A.S. će mi dato šansu da tu statistiku popravim. Vozio sam „civik“ u Makauu, na gostovanju u TCR-u i mislim da je to dobro napravljena i brza mašina, koji mi daje samopouzdanje da možemo da imamo dobru sezonu. Jedva čekam da započnem testiranje!“

Norbert Michelisz je najveća mađarska automobilistička zvezda. Vozio je „hondu civik“ poslednje tri godine kao privatnik za Zenge Motorsport. U 2015. je osvojio Yokohama trofej i bio bolji od fabričkih kolega.

„Oduševljen sam činjenicom da ću postati Hondin fabrički vozač. Kako vozim „civik“ već tri godine, napravio sam odlične odnose koji su mi omogućili osvajanje Yokohama trofeja. Veoma sam zahvalan i nadam se da ću uzvratiti poverenje koje mi je Honda ukazala“, rekao je Michelisz.

Tiago Monteiro je debitovao u Hondi 2012. godine, a poslednje sezone je pobedio dva puta i bio peti u generalnom plasmanu. Ovo će biti njegova četvrta sezona sa japanskim proizvođačem.

„Drago mi je što ostajem sa Hondom u 2016. godini. Napravili smo ogroman napredak na automobilu poslednjih godina i znam da su svi naporno radili da tako bude, a tokom zime ćemo se još više potruditi da budemo još brži“, izjavio je Monteiro.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video