Honda podstakla Marqueza za Superprestigio

Dvostruki MotoGP šampion, Marc Marquez, koji je proteklog vikenda pobedio u Superfinalu Superprestigio Dirt Track događaja, izjavio je da su mu podstrek, da veoma hrabro savlada Jareda Meesa pred domaćom publikom, dali Hondini šefovi.

Dvadesetjednogodišnji Španac je otkrio da su mu za pobedu od 0,29s nad američkim flat track šampionom, pomogli španski mehaničari, sa kojima je pre trke odradio mini-MotoGP test.

„Iz godine u godinu, svako od nas napreduje“ – izajvio je Marquez koji je je prošle godine izgubio od Breda Bakera pre godinu dana. „Najveću promenu smo uradili na setapu motora. Prošle godine sam se igrao sa podešavanjima i mislio sam da radi, ali sam ove godine video da Baker radi potpuno drugačija podešavanja.“

„Ove godine smo odradili kompletan test motora sa španskim delom MotoGP ekipe. Povećali smo krajnju brzinu i poboljšali setap. Takođe se zahvaljujem Marti timu iz Italije, koji mi je dostavio Hondin agragat. Kada sam se probudio pre trke, dočekala me je poruka od Hondinih direktora – Čekamo vašu trku. Pratimo vas! Mišljenja smo da trebate maksimalno da se koncentrišete i date sovj maksimum.“

Na ovoj trci koja se vozi u Palau Sant Jordi u Barseloni, prisustvovalo je više od 9.000 ljudi, što je oduševilo španskog asa zbog popularizacije ovog sporta.

„Zaista sam srećan, jer je sport sve popularniji. Stadion je bio pun. Bio sam nervozan pred Superfinale, jer sam znao da je Jared zaista brz. Ovo mi je zaista značajno i nadam se da ćemo i sledeće godini ponoviti uspeh.

Na podijumu se našao i Kenny Noyes, dok je Baker morao da izostane sa finala usled ozbiljnog pada na kvalifikacijama.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video