Honda ima plan za žetone

Šef Honde motorsporta Yasuhisa Arai kaže da su utvrdili koje su to oblasti na kojima će potrošiti svoje žetone za izmene na motoru. Honda do sada nije trošila previše žetona uprkos nešto inferiornijem položaju u odnosu na ostale proizvođače.

„Plan još uvek nije potpuno gotov, znamo u kojim oblastima ćemo morati da iskoristimo žetone, ipak kompletan detaljan plan još uvek nemamo. Moramo da budemo pažljivi kako bi ih iskoristili na pravi način,“ kaže Arai.

„Najvažnija oblast na kojoj moramo da napravimo napredak je snaga definitivno. Sledeća jako važna oblast je sagorevanje, to je vrlo važno.“

Na pitanje kako će to postići Arai je rekao: „Možda treba da promenimo koncept sistema sagorevanja, ili turbo punjač, ili čak bregastu osovinu. Treba da promenimo koncept sistema sagorevanja jer ostali proizvođači u svakom trenutku razmišljaju o boljem sistemu sagorevanja, stalno ga unapređuju.“

„Oni svakog dana prave istraživanja, svakog dana nešto menjaju kako bi dobili po neku konjsku snagu više.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video