Honda bi da parira Ferrariju na Spa

Fernando Alonso (ESP) McLaren MP4-30. 26.07.2015. Formula 1 World Championship, Rd 10, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Race Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Batchelor / XPB Images

Na predstojećoj trci u Belgiji na stazi Spa-Francorchamps Honda očekuje da će njihov tim McLaren sa unapređenom pogonskom jedinicom parirati Ferrariju.

Japanski proizvođač iza sebe ima tešku sezonu ulaska u šampionat Formule1, u kome od početka ne može da parira Mercedesu, Ferrariju i Renaultu. Međutim, iz Honde najavljuju revidiranu pogonsku jedinicu za McLaren Hondu MP4-30, a kako za Autosport kaže šef Hondinog razvojnog odeljenja Yasuhisa Arai, pogonska jedinica je pretrpela veliki broj izmena.

Arai je rekao da je njihova pogonska jedinica bila mnogo bolja od Renaultove tokom trke u Mađarskoj, i da veruje da će unapređena verzija parirati Ferrariju u Belgiji.

Kako Arai kaže, MK3 verzija koja će biti prikazana na stazi Spa predstavlja poslednju evoluciju za ovu godinu, dok je cilj da verzija MK4 na kojoj se radi i koja će biti predstavljena na početku 2016. godine bude konkurentna Mercedesu.

Ne treba zaboraviti ni da McLarenova šasija nije savršena, te da se treba još raditi na njoj kako bi MP4-30 bio u samom vrhu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video