Hoćemo li videti devetog pobednika?

Predstojećeg vikenda odlazimo u Aragon, Marquezov domaći teren. U podlednjih osam trka imali smo veoma zanimljivu situaciju. U trkama je po prvi put pobedilo nekoliko austajdera, a u osam trka gledali smo osam pobednika.

Sve je krenulo od Mugella, kada se Rossiju pokvario motor, a do pobede je došao Jorge Lorenzo. Već na sledećoj trci u Barseloni, Valentino Rossi je uzvratio pobedom u sred Španije.

U kišnom Assenu videli smo Rossijevu preveliku grešku, Marquezovu pametnu odluku i prvu pobedu Jacka Millera. Četvrti pobednik bio je Marc Marquez u Nemačkoj, kada je napravio još jedan promišljen potez zamenom motora.

Trka u Austriji donela je prvu pobedu Andrei Iannoneu i Ducatiju posle dugogodišnje pauze, a nama petog pobednika. U Češkoj Republici trijumfovao je fenomenalni Cal Crutchlow, a u Silverstonu je Maverick Vinales doveo Suzuki do prve pobede. Na poslednjoj trci u Misanu gledali smo Dania Pedrosu kako dolazi do prvog trijumfa u 2016. godini.

Otkako je Aragon ušao u kalendar 2010. godine, trijumfavoli su Španci i Casey Stoner koji je bio najbrži tokom prve dve godine. Ako je suditi po prethodnim trkama ove sezone, Italijani pobeđuju u Španiji, a Španci u Italiji.

Ako očekujemo devetog pobednika, a vodimo se time da u Španiji pobeđuje u Italijan, preostaju nam Dovizioso i Petrucci. Da li će neko od njih dvojice trijumfovati? Ne možemo znati, ovo je samo zaključak na osnovu dosadašnjih rezultata.

Trka se vozi u nedelju u standardnim terminima – Moto 3 od 11:00, Moto2 od 12:20 i MotoGP od 14:00. Slobodni treninzi počinju već u petak ujutru, a kvalifikacije se voze u subotu. Sve prenose možete pratiti na Sport Klub televiziji.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video