Auto trke Brdske trke

Hoćemo li dobiti najmlađeg šampiona Evrope?

Nikola Miljković je mladi Beograđanin (21) i automobilista koji ovog vikenda teži da osvoji dvostruku titulu šampiona Evrope na brdskim stazama. Miljković se takmiči sa Mitsubiši Lancerom evo 9, 420 konjskih snaga, u klasi N3000+ i kategoriji 1.

Od početka karijere je odneo 5 titula šampiona. 2011. bio je najmlađi dvostruki šampion Srbije, a trenutno je na dobrom puta da postane najmlađi šampion Evrope. 2013. od strane FIA racing organizacije proglašen je za 1 od 25 najboljih mladih vozača Evrope.

Ove sezone, od 12 predviđenih trka evropskog brdskog šampionata odvozao je 11. Takođe je i naš jedini predstavnik na ovim takmičenjima. Pobedio je 7 puta šampione: Italije, Austrije, Češke, Slovačke…Na prve dve trke sezone, u Francuskoj i Austriji postavio je nove rekorde staza. Za vikend vozi poslednju 12. trku u sezoni 2016 u Hrvatskoj, Buzet.

U grupi N, Miljković se već bodovno udaljio od konkurencije i osigurao titulu, potrebno je samo da završi trku. Težnja je i da osvoji titulu šampion u kategoriji 1, u kojoj je i lider, a u kojoj se takmiče grupa A i grupa N. Nikola trenutno vodi sa 7 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Austrijanca Kristijana Švajgera vozača grupe A.

Stazu na Buzetu Miljković je imao prilike da vozi ranijih godina, što mu povećava šanse da pobedi i postane najmlađi šampion Evrope na brdskim stazama.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video