Auto trke Rally

Hirvonen – Podijum nam je bio cilj

Mikko Hirvonen [M-Sport] je priznao da je ostao “kratak” u svom pohodu na podijum, ali je zadovoljan što je osvojio vredne bodove završivši kao peti u Australiji.

Hirvonen je nastavio sa dobrim rezultatima i u Australiji što je rezultiralo njegovim plasmanom u top pet vozača, četvrti put zaredom. Iako je postigao značajan rezultal, Hirvonen se ove sezone samo jednom popeo na podijum.

“Želeli smo da se borimo za podijum ovog vikenda”, rekao je Hirvonen. “Nažalost, to se nije desilo, ali ovo uopšte nije bio loš vikend za nas, imali smo dobru borbu sa Krisom (Meeke). Dali smo sve od sebe ali je Kris ( bio za nijansu brži od nas u svakoj etapi”.

“Kao što sam rekao ovo nije bio loš vikend. Zadovoljan sam svojom vožnjom i sada smo četvrti u šampionatu. Mislim da možemo biti zadovoljni” – dodaje Hirvonen.

Hirvonenov M-Sport timski kolega Elvyn Evans takođe je osvojio bodove prošavši kroz cilj kao osmi, što znači da se sada ekipa opasno približila Citroenu, dok Volkswagen ubedljivo drži prvo mesto.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video