Auto trke Rally

Hirvonen odgovara na kritike

Finac je osvojio 15 WRC relija u svojoj karijeri do sada, ali je uspeo do podijuma da dođe samo jednom u 2014. godini, njegovoj prvoj sezoni u M-Sport Ford Fiesti RS.

Hirvonenova poslednja dva relija, u Finskoj i Nemačkoj, bila su posebno bez sjaja, a dva peta mesta su slabo dala odgovor kritikama upućenim na njegov račun u kojima se preispituje njegova motivacija. Međutim, on insistira na tome da se trudi koliko god može.

„U Nemačkoj, kao i u Finskoj, na mnogim mestima sam bio zadovoljan svojim vožnjama“, rekao je. „Mislim da smo blizu tome da izvučemo maksimum iz ovog automobila, ali iz nekog razloga, ja nisam u stanju da to radim sve vreme.“

„U određenim predelima, na primer u Finskoj, bilo je nekih staza na kojima sam osećao da sam apsolutno na granici, ali tako trenutno mora da bude ako hoćemo da se borimo za mesta na podijumu.“

Šef tima, Malkom Vilson, rekao je da je stvarno razočaran Hirvonenom posle Finske i dodao da Hirvonen ne uživa u svojim vožnjama – što Miko poriče.

„Ne bih rekao da ne uživam u vožnji“ rekao je Miko, „ali bih voleo da se borim za više pozicije. Želeo bih da budem bliže liderima, a momci iz VW tima to ne dozvoljavaju, što ume jako da frustira. To je velika stvar u ovom trenutku.“

Hirvonen je negirao da će brzina Volksvagena promeniti pristup ovonedeljnom reliju u Australiji – događaju koji je on osvojio tri puta.

„Odlučan sam da se pokažem dobro u Australiji. Trudiću se koliko mogu sa automobilom koji imam. To je sve što mogu da uradim,“ rekao je Hirvonen.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video