Heroj dana – Brad Binder

Južnoafrikanac Brad Binder završio je sezonu pobedom u Moto3 klasi i time samo potvrdio ranije osvojenu titulu šampiona sveta.

Binder je na početku lepo startovao, bio drugoplasirani, a zatim napravio grešku i trku nastavio na 22. poziciji. Iz kruga u krug Binder se približavao vodećima i u pretposlednjem krugu izbio na čelo, gde se zadržao do kraja trke.

Za drugu poziciju videli smo foto finiš, a kao pobednik duela izašao je Joan Mir ispred Andree Mignoa, čime su kompletirali podijum za KTM. Četvrta pozicija pripala je Bastianiniu i Hondi, ispred klupskog kolege Di Giannantonia koji će verovatno biti proglašen za novajliju godine. U ovoj vodećoj grupi našao se i Guevara koji je trku završio na šestoj poziciji.

Prateća ekipa zaostajala je više od dve sekunde, a nju su činili Kornfeil, Oettl, Navarro i Martin koji kompletira prvih deset vozača. U bodovima su još bili i Frenandez koji je zamenio Mariu Hereru, mlađi brat Binder, Bendsneyder, Quartararo i Loi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video