Hero EBR se povlači iz WSB serije

Šef Hero EBR tima i vozač Larry Pegram potvrdio je povlačenje ekipe iz World Superbike šampionata, samo nekoliko dana nakon bankrota EBR proizvođača.

Nekoliko nedelja pre objavljivanja bankrota oni su dobili uveravanja da pravna i finansijska pitanja neće uticatati na njih. Međutim, okolnosti su se sada promenile, Pegram i njegov timski kolega neće učestvovati na narednoj rundi u Imoli sledećeg vikenda.

Larry Pegram: „Ovo nam je veoma teško palo, jer je naša filozofija ‘Nikada ne odustaj’. Ceo tim je uradio neverovatan posao u poboljšanju prošlogodišnjih rezultata i vraćanju slave Hero i EBR-a. Niccolo Canepa je vozio kao šampion kakav je on, on je bukvalno ljude ostavljao bez daha time šta je radio sa našim motociklom. Jako sam ponosna na posao koji je uradio. Jedno je sigurno, Pegram Racing će se vratiti i to će biti ranije nego što mislite.“

„Mi smo blisko sarađivali sa njima i ne mogu opisati koliko je neverovatno imati pravi Američki Superbike, i koliko je intenzivno i teško mala grupa zaposlenih u EBR-u radilia da napravi EBR motocikl, a takođe su podržavali naš trkački program i druge takmičare. Nadamo se da će se i oni uskoro vratiti. Oni zaslužuju da nastave.“

 

 

Foto: teamheroebr.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video