Hernandez nastavlja sa Pramac Racing timom

Ducati Corse postigao je dogovor sa Kolumbijskim vozačem Yonny Hernandezom koji će za njih voziti u 2015 sa opcijom i za 2016 godinu.

Hernandez je svoj debi u kraljevskoj MotoGP klasi napravio 2012 i počeo je svoju avanturu sa Ducatijem prošle godine u Aragonu kao zamena za povređenog vozača Ben Spies na Pramac Racing Team Desmosedici mašini.

Hernandez je vozio ove sezone na GP13 fabričkom motoru, često pokazujući dobru formu u kvalifikacijama i trkama. Njegov najbolji rezultat karijere u kraljevskoj klasi ostvario je prošlog vikenda u Sepangu kada je završio kao sedmi. Hernandez je trenutno na 15 poziciji u generalnom plasmanu sa ukupno 53 osvojena boda.

Sledeće godine Hernandez nastavlja da vozi za Pramac Racing Team, a na testovima posle trke u Valensiji dobiće prvu priliku da proba Desmosedici GP14.2 koji će voziti u sezoni 2015.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video