Hembery: Naredna godina biće dosta izazovna

Šef Pirellija očekuje da će naredna sezona biti dosta teža na polju pneumatika. Prošle sezone italijanski dobavljač guma imao je veoma konzervativni pristup u šampionatu zbog velike promene pravila, pre svega pogonskih jedinica što se osetilo na vremena krugova.

„Prošle sezone, proizvođači motora, timovi kao i mi smo naučili puno toga. Biće zanimljivo videti šta nas očekuje u Australiji. Jedino tada moćićemo da vidimo rezultate ovogodišnjih promena. Mi u Pirelliju već imamo specfične informacije oko toga šta možemo da očekujemo naredne sezone i mogu vam reći da su one veoma interesantne.“ kazao je Paul Hembery.

„Očekujemo značajni porast tempa i ako uzmemo u obzir koliko su se vremena krugova popravila u odnosu na prošlu godinu, mislim da će 2015. biti ona sezona gde bi mogli da padnu određeni rekordi.“ dodao je on.

foto: Pirelli Media Centre

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video