Moto trke MotoGP World SBK

Hayden umesto Pedrose na Phillip Islandu

Dani Pedrosa je tokom FP2 na stazi Motegi polomio ključnu kost, već tada se znalo da će odsustvovati sa najmanje naredne trke. Goruće pitanje je bilo da li će Honda ostati na jednom vozaču ili će dovesti nekoga da zameni Danija Pedrosu kao podršku petostrukom osvajaču šampionata Marcu Marquezu.
Honda je danas objavila da će se Marquezu na startu trke Phillip Island kao timski kolega pridružiti svima dobro poznat Nicky Hayden.
Legenda MotoGPa se vraća u Hondu na stazu koju vrlo dobro poznaje. Na ovoj stazi je „Kentucky Kid“ tri puta bio na podijumu u MotoGP šampionatu i upravo na ovoj stazi debitovao u WSBK 2016.
Hayden je tokom ove godine već jednom menjao povređenog MotoGP vozača, u septembru je nastupao za tim Estrella Galicia 0,0 Marc VDS umesto povređenog Jacka Millera. U Hondi se nadaju da će tim u sastavu Hayden i Marquez uspeti da im donese i titulu u šampionatu konstruktora.
„Želim što brži oporavak Daniju, verujem da će se vratiti jači nego ikad kako to uvek i uradi. Ovo će za mene da bude ludački naporno, deset godina pošto sam osvojio šampionat da se vratim u svoj „drim tim“! Vrlo je emotivno za mene da se vratim na ovu stazu na fabričkoj Hondi, zaista se zahvaljujem timu što je meni ukazao svoje poverenje. Zahvalan sam i svom sadašnjem timu i sponzorima koji su mi izašli u susret da ovo uradim. Jedva čekam da uđem u avion i krenem na Phillip Island. Kada je reč o toj stazi treba obratiti pažnju na dve stvari: kakvi su vremenski uslovi na stazi, i izbor pneumatika. To je staza koju mnogo volim i jedva čekam da u petak sednem na motor.“ rekao je Nicky Hayden.
Dani Pedrosa kaže da je imao jake bolove nekoliko dana nakon operacije ali se sada oporavlja. Čestitao je i svom timskom kolegi na trijumfu u šampionatu. Datum njegovog povratka na stazu nam još nije poznat.

Video