Hayden prelazi u WSBK

Nakon 13 godina provedenih u MotoGP šampionatu i osvojene šampionske titule, Kentaki Kid je objavio da se na kraju sezone povlači iz ovog šampionata.

Amerikanac je na konferenciji za štampu u Japanu objavio da će se sledeće sezone trkati za Ten Kate Honda tim u WSBK šampionatu. Hayden je u MotoGP šampionat ušao 2003. godine, a već prve sezone zabeležio je dva podijuma.

Nicky Hayden će u 2016. godini voziti Hondu CBR1000 RR Fireblade SP, a klupski kolega biće mu Michael van der Mark. On će pokušati da uđe u istoriju kao jedini vozač koji je uzeo titulu i u MotoGP i WSBK šampionatu.

Nicky je izjavio da postaje sve stariji, ali da je i dalje zainteresovan da se bavi sportom, te je odlučio da sebi zada novi izazov. On smatra da poslednje dve godine u šampionatu nisu bile najbolje za njega, te da smatra da je ovo prava odluka.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video