Hayden otpočeo WSBK karijeru i pored guste magle

Gusta magla i loše vreme sprečili su mnoge vozače da izađu na stazu tokom prvog dana zvaničnog WSBK testiranja u Aragonu. Sunce se probilo kroz oblake tek oko 16:30, samo pola sata pre kraja dana. Temperatura ni u jednom trenutku nije prešla sedam stepeni, što predstavlja veoma hladno vreme.

Neki su nastavili tamo gde su stali u Jerezu, a sve oči bile su uprte u Nickyja Haydena, koji je nakon 13 sezona provedenih u MotoGP šampionatu, u kom je uzeo i titulu 2006. godine, odlučio da se vrati korenima. Nicky je potekao iz AMA Superbike šampionata u kome je 2002. godine uzeo titulu.

Nakon fotografisanja sa novim klupskim kolegom Michaelom van der Markom, Hayden se upoznao sa veličinom Honde CBR100RR, kao i pozicijama za sedenje i noge. Njegov klupski kolega je oko 11:30 izašao na stazu, ali izvezao samo jedan krug i vratio se u garažu.

Oko 14 časova prosušila se staza koja je prethodno bila vlažna, što je ohrabrilo Chaza Daviesa da izađe na stazu i testira svoj Panigale R, ali je ostao frustriran zbog loših uslova na stazi. Drugi vozač Aruba.it Ducatija Davide Giugliano je usled povrede izostao sa testiranja.

Yamaha planira da se u 2016. godini pojavi sa Alexom Lowesom i Sylvainom Guintolijem. Oni nisu obezbedili nove komponente za njihov R1 tako da su samo nastavili tamo gde su stali u Jerezu.

Kawasakijevi vozači nisu izašli oko 14h kao i svi ostali. Jonathan Rea je iskoristio prve sunčeve zrake i na stazu je izašao u poslednjih pola sata. Provezao je 14 krugova, kako bi isprobao položaj sedenja na novom ZX10R-u. Irac je vozio Nissin kočione čljusti, za razliku od uobičajenih Brembo.

Tom Sykes nije vozio i nada se boljim vremenskim uslovima danas, kada se nastavlja testiranje.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video