Hayden debitovao sa Hondom RC213V-RS

Nicky Hayden je tokom drugog dana testiranja u Valensiji debitovao sa novom Hondom RC213V-RS, motociklom otvorene kategorije za 2015. godinu.

Kao za baksuz, vozača Drive M7 Aspar tima tokom celog dana je pratila kiša, ali je on ipak provozao nekoliko krugova kako bi mogao da prikupi informacije u motoru koji pokreće agregat iz šampionske Honde RC213V, uz promene u elektronskoj jedinici i menjaču.

Hayden koji se borio da sakrije razočarenje slabašnom Hondom RCV1000R koju je vozio tokom ove sezone, izjavio je – „Usled kišnih uslova, nismo imali mogućnosti da testiramo sve što smo planirali. Imamo nove članove tehničkog osoblja, tako da samo današnji dan iskoristili za upoznavanje.“

„Vožnja novog motora u kišnim uslovima svakako nije najbolja stvar na svetu, ali smo kroz nekoliko krugova uspeli da dođemo do nekog prvog utiska. Ima dosta snage, tako da se nadam da ćemo ga sutra isprobati i u normalnim uslovima. Prvi utisci su da je malo krući, malo teži i dosta snažniji u odnosu na prethodni model.“

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video