Haslam zgrabio inicijativu pred kvalifikacije

Leon Haslam je na čelu kvalifikacija za drugu rundu 2015 World Superbike šampionata, na Tajlandu, nakon postavljanja tempa u trećem slobodnom treningu.

Sa vlažnim vremenom ranije tokom trećeg treninga, WSBK vozači su iskoristili sušne uslove za postavljanje ličnih rekorda u kraćoj, četvrtoj seriji vikenda, na čelu sa vozačem Red Devils Roma Aprilije, Haslamom, koji je odvozao najbolji krug od 1min 34.253sek.

To je bilo dovoljno da mu da malu prednost nad Kawasakijevim Jonathanom Reom, koji je zauzeo drugu poziciju, ispred Suzukijevog Alexa Lowesa, koji je postavio vreme u petak.

Sa pet Britanaca u top 6, Jordi Torres je zauzeo četvrtu poziciju(drugi od Aprilija), ispred Tima Sykesa i Chaza Daviesa, dok su Michael van der Mark i Leandro Mercado – koji će morati da prođu kroz SP1 do SP2 – pokazali svoj potencijal sa sednim i osmim najboljim vremenom.

David Salom i Sylvain Barrier su završili među prvih 10, istisnuvši Sylvaina Guintolija i Troya Baylissa. Poslednja dva vozača su bezdbedno ušla u SP2, nakon što ih vlažni uslovi tokom FP3 nisu svrgli sa privremenih top deset pozicija.

Foto: www.crash.net

Video