Haslam: Pobeda vraća lepe uspomene

Leon Haslam nije mogao da sakrije oduševljenje nakon što se kao vozač Red Devils Aprilije popeo na vrh podijuma po prvi put nakon pet godina na Phillip Islandu.

Haslam nije dozvolio da Jonathan Rea bude dvostruki pobednik u Australiji, pobedivši Kawasakijevog vozača u poslednjem krugu veoma uzbudljive druge trke.

Britanac je završio prvu trku kao drugoplasirani i nakon prve runde ima 45 poena kao i Rea, i on je rekao da mu je uspeh osvežio posebna sećanja na svoju poslednju pobedu u šampionatu.

„Ova trka vraća sjajne uspomene. Moja poslednja pobeda bila je na Kyalami u 2010. nakon velike borbe sa Rea.“

„Svaka čast mom timu. Obavili su veliki posao tokom celog vikenda. U prvoj trci nažalost napravio sam grešku, ali srećom osetio sam da imam dovoljno širine i bio sam u mogućnosti da se vratim u borbu i završim na drugoj poziciji.“

„Drugu trku sam počeo sa više motivacije za pobedu. U poslednjoj krivini otvorio sam gas u pravo vreme i svatio sam da sam prestigao Rea na pravcu prema ciljnoj liniji. Zaista sam srećan što sam se konačno vratio na vrh podijuma!“

 

Foto: crash.net

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video