Moto trke World SBK

Haslam osvaja pol poziciju na Magny-Coursu

Leon Haslam osvojio je superpole na predposlednjoj rundi sezone 2015. tokom prvih kvalifikacije voženih po mokrom nakon što se nebo otvorilo iznad Nevers de Magny-Cours staze.

Izgledalo je da je Englez prokockao svoje šanse za osvajanje polpozicije kada je pao u poslednjim sekundama haotičnih 15 minuta sesije dok je Jonathan Rea postavljao najbrže vreme u prva tri sektora.

Rea nije bio u stanju da bude bolji od Haslama kroz usku poslednju šikanu što znači da će Aprilija startovati World Superbike trku sa pol pozicije po prvi put još od Aragona.

Sesija je bila prekinuta nakon 13. minuta zbog pada Alexa Lowesa u trećoj krivini, vozači su tada imali dva minuta da se još jednom vrate na stazi i odvezu finalne leteće krugove.

U prvoj trci kao aktuelni svetski šampion, Rea će startovati sa druge pozicije, sa vremenom samo 0.004sec sporijim od svog bivšeg timskog kolege dok je Niccolo Canepa osigurao treće startno mesto.

Davies predvodi drugi startni red. Davies je jurio Haslama kada je pao, ali je nekako uspeo da vrati svoj Panigale R do boksa na vreme za ponovno pokrenutu sesiju.

U uslovima koji su uglavnom po njegovom ukusu, Guintoli je ostvario dobar rezultat. Međutim, Francuz je pao pri izlasku iz Adelaide ukosnice i nije bio u stanju da popravi svoje ranije postavljeno vreme.

Najbrži u SP1, Luca Scassa postavio je šesto najbolje vreme u svojim prvim kvalifikacijama u sezoni 2015.

Tom Sykes koji je osvajao polpoziciju na ovoj stazi u predhodna tri navrata, startovaće obe trke sa razočaravajuće devete pozicije posle pada na izlazu iz 13. krivine.

Kompletne rezultate kvalifikacija pogledajte na: WSBK Francuska

 

 

 

Foto: worldsbk.com

 

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video