Haslam kreće sa prve pozicije

Leon Haslam (Aprilia Racing Team – Red Devils) startovaće treću trku Svetskog Superbike prvenstva u Aragonu sa pol pozicije. Vreme od 1.49.664s koje je vozio Haslam najbrže je ikada viđeno u Superbike klasi na Aragonu.

Englez je bio 0,033 sekundi sporiji od svog najbržeg rivala Chaza Daviesa na Arubia.it Ducatiju i 0.199 brži od Tom Sykesa koji će takođe krenuti iz prvog startnog reda. Haslamu je ovo prva pol pozicija od Phillip Islanda 2010. godine.

Drugi startni red predvodi lider u šampionatu Jonathan Rea na Kawasakiju, ispred lokalnog heroja Xavi Foresa na Ducatiju i Ayrton Badovinia koji više od sekunde zaostaje za vodećim Haslamom.

Sa sedme startne pozicije krenuće Jordi Torres na Apriliji, ispred Alexa Lowesa i Nico Terola. Poslednju trojku na Superpolu 2 čine Leandro Mercado (Barni Racing), Michael van der Mark (Pata Honda World Superbike Team) i David Salom (Team Pedercini).

Možete pogledati i kompletne rezultate kvalifikacija na našem sajtu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video