Auto trke Formula 1

Hamiltonu ugovor na 27 miliona godišnje

Svetski šampion Luis Hamilton očekuje potpisivanje ugovora sa Mercedesom ove nedelje. Prema navodima ugovor bi trebalo da bude vredan 27 miliona funti godišnje.

Britanski vozač je izjavio da su pregovori oko novog ugovora uspešno završeni i da je sve u završnoj fazi. Hamilton je za BBC izjavio : „Potpisivanje bi trebalo da se obavi ove nedelje, nema razloga da ne bude tako. Iskreno, 99% posla oko novog ugovora je odrađeno. Nema nedoumica u pregovorima, ostala je samo formalnost.“

Ukoliko ugovor bude ovakav Luis će zarađivati 3082 funti po satu, 51,36 funti po minutu, 86 penija po sekundi. Za vreme koje Vam je trebalo da pročitate ovu rečenicu Luis će zaraditi oko 7 funti.

Vrednost ugovora između Luisa i Mercedesa je slična vrednosti ostalih najvećih ugovora kakve imaju Fernando Alonso i Sebastian Vettel. Alonso po sezoni zarađuje oko 40 miliona dolara, što je sličan iznos Luisove plate kada se preračuna u funte. Vettel će nešto više zaraditi u prvoj sezoni u Ferrariju, oko 33,7 miliona funti. Međutim nakon prve sezone će mu se godišnja plata smanjiti na 20,4 miliona funti.

Hamilton vodi u trci za titulu sa 3 boda razlike u odnosu na Sebastiana Vettela i izjavio je da stvari ove godine neće ići tako glatko po Mercedes. „Mi smo trkački tim, ubrzaćemo se još na sledećoj trci,“ dodaje Luis.

„Ferrari nam je suviše blizu trenutno, radićemo na bolidu kako bi ispravili neke greške.“

Hamilton je rekao da su njegove misli nakon trke u Maleziji okrenute Alonsu nakon odlaska iz Ferrarija kako bi mogao da vozi konkurentiji bolid u McLarenu. Prošle sezone je Ferrari imao najgoru sezonu u poslednjih 21 godinu.

„Sećam se kada sam napustio McLaren i pridružio se Mercedesu, bili smo sve bolji i bolji i tada sam imao dobar osećaj. Ali on je uradio suprotno. Da nije otišao on je mogao biti pobednik u Maleziji. Čudno je kako stvari na kraju ispadnu.“

Poređenja radi, evo i Forbsove liste sportista sa najboljim zaradama (2014. godina)

1. Floyd Mayweather (bokser) $105m (£70.9m)
2. Cristiano Ronaldo (fudbaler, Real Madrid) $80m (£54m)
3. LeBron James (košarkaš, Miami Heat) $72.3m (£48.8m)
4. Lionel Messi (fudbaler, Barcelona) $64.7m (£43.7m)
5. Kobe Bryant (košarkaš, LA Lakers) $61.5m (£41.5m)
14. Gareth Bale (fudbaler, Real Madrid) $36.4m (£24.6m)
19. Lewis Hamilton (F1 vozač, Mercedes) $32m (£21.6m)
43. Wayne Rooney (fudbaler, Manchester United) $23.4m (£15.8m)
86. Steven Gerrard (fudbaler, Liverpool) $18.7m (£12.6m)

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video