Hamiltonu pol pozicija u Kini

Hamilton je ponovo bio neuhvatljiv na kvalifikacijama. U pomalo konfornom stilu je završio kvalifikacije na pol poziciji. Očekivano na drugoj poziciji je bio Nico Rosberg.

Ferrari je nastavio sa dobrom formom i Sebastian Vettel je uspeo da osvoji treće mesto. Nimalo to nije bio lak posao za njega obzirom da su Williamsi podizali tempo kako se bližio kraj kvalifikacija. Upravo dva Williamsa sutra startuju iza Vettela. U međusobnoj borbi brži je bio Massa.

Malo razočarenje za mnogobrojne navijače u Kini svakako je bio Kimi Raikonnen. Kimi je imao tempo tokom celih kvalifikacija, međutim u poslednjem izlasku na stazu u Q3 definitivno je podbacio.

Daniel Riccirado je zauzeo šesto mesto iza Kimija. Obzirom na sve što se dešavalo prethodnih dana ovo nije uopšte toliko loš rezultat. Njegov mlađi kolega iz tima, Danil Kvyat nije uspeo da uđe u top deset.

Lotus će imati predstavnika u top 10, to je Roman Grosjean koji će startovati sa osmog mesta.

Sauberi nastavljaju da oduševljavaju sve ljubitelje. Oba vozača su u top 10 i svakako će se sutra boriti za bitne bodove. U međusobnom duelu Nasr je bio brži od Ericssona.

Kompletni rezultati

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video