Hamiltonu pobeda u Monci

Pobeda na trci u Monci pripala je Lewisu Hamiltonu. Nakon osvojene pol pozicije, u ranoj fazi trke napravio je veliku prednost i niko ga nije ugrožavao. Drugo mesto pripalo je Vettelu koji nije mogao da sustigne Hamiltona.

Vozači Williamsa imali su dobar start, ali trku završavaju na trećoj i četvrtoj poziciji, a Massa je bio brži od Bottasa.

Raikkonen je imao užasan start, u jednom momentu bio je poslednji, ali je tokom trke uspeo da napreduje završivši je na petom mestu. Iza Ferrarija nalaze se dve Force Indie, Perez sa kojim je Kimi vodio uzbudljivu borbu za peto mesto i Hulkenberg.

Ricciardo je završio na osmoj poziciji, ispred Ericssona, Kvyata, Sainza, Verstappena, Nasra, Buttona, Stevensa i Merhia.

Rosberg je tokom trke imao puno problema. Na startu zasmetao mu je Kimi Raikkonen koji nije krenuo na vreme, potrošnja prednjih kočnica je bila velika, a neko vreme mu nije radio ni DRS. 2 kruga pred kraj trke odustaje zbog požara na zadnjem kraju bolida.

Od trke odustao je i Fernando Alonso.

Vozači Lotusa imali su loš kraj vikenda. Trku nisu završili ni Grosejan ni Maldonado.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video