Auto trke Formula 1

Hamilton završio prvi trening u Kanadi na vrhu

Timove je na početku treninga dočekalo prilično oblačno vreme, ali je pozitivno bilo to što je staza ostala suva. Mercedesovi vozači su po običaju bili prvi koji su vozili merene krugove, ali njihova vremena od oko 1m20s nisu bila preterano reprezentativna.

Već na samom početku je probleme sa bolidom imao Jenson Button kome je u instalacionom krugu menjač ostao zaglavljen u drugoj brzini. On je ipak uspeo da se vrati do boksa, a ekipa je kasnije otklonila kvar.

Prvo pravo vreme je nakon dvadesetak minuta zabeležio Hamilton i ono je iznosilo 1:17.734s. U tim trenucima je i sunce počelo da se pojavljuje iza oblaka, tako da su uslovi na stazi bivali sve bolji.

Hamilton je nešto kasnije spustio vreme i na 1:16.608s, dok je Rosberg zaostajao oko dve desetinke. Iza njih se situacija bila prilično izmešana nakon prvog stinta. Vettel im je bio najbliži pratilac sa malo preko sekunde zaostatka, a solidan početni tempo su prikazali Lotus i Force India.

Situacija je bila veoma mirna u drugom stintu, a najznačajnije pomake su napravili Grosjean i Hulkenberg koji su se probili iza Vettela.

Hamilton je nešto kasnije ponovo izašao na stazu i popravio svoje vreme na 1m16.212s, dok su se ostali uglavnom fokusirali na duže stintove.

Do kraja drugih promena nije bilo pa je poredak na kraju treninga bio Hamilton, Rosberg, Grosjean, Hulkenberg, Vettel, Massa, Kvyat, Maldonado, Alonso i Verstappen.

Rezultati Canada FP1

 

foto: BBC Sport

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video