Hamilton zadržao prednost na drugom treningu

Lewis Hamilton je na drugom treningu ponovo imao najbolje vreme, a najbliži pratioci su mu bili Vettel i Rosberg.

Vozači su se na početku treninga uglavnom odlučili da koriste meke gume i na vrhu su se u početku smenjivali Vettel i Hamilton u jednom trenutku su se na vrhu našli i vozači Force Indije koji su doduše koristili super meku komponentu. Vettel se sa krugom 1m16.164 na kratko vratio na vrh, ali su ga ubrzo ponovo nadmašili Perez i Hulkenberg. Nemac iz Force Indije je ujedno bio i prvi na drugom treningu ko je vozio brže od 1m16s. Na vrh je nešto kasnije izbio Ricciardo i Verstappen sa super-mekim gumama i oni su vozili oko 1m15.5s.

Vozači Mercedesa su kao i Ferrariji bili na stazi sa mekim guma, a Hamilton je nakon nekoliko krugova postavio najbolje vreme od 1m14.941s što je bilo tri desetinke bolje od Verstappenovog kruga.

Nakon pola sata smo videli i prve krugove na ultra-mekim gumama. Williams i Force Indij nisu mogli ozbiljnije da priprete vodećima, dok je Rosberg u svom prvom pokušaju ostvario najbolje vreme od 1m14.751s, dok je Hamilton bio pola sekunde brži od timskog kolege nakon svog pokušaja. Sebastian Vettel je nakon svog pokušaja na ultra-mekoj gumi razdvojio Mercedese i imao je dve desetinke zaostatka za Britancem.

U poslednjih pola sata je usledilo standardno testiranje trkačkog tempa na različitim komponentama.

Hamilton je do kraja ostao najbrži ispred Vettela i Rosberga. Četvrto mesto je pripalo Verstappenu, peti je bio Ricciardo, šesti Bottas, sedmi Button, osmi Raikkonen, deveti Hulkenberg, a deseti Sainz.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video