Hamilton posvetio pobedu Bianchiju

Luis Hamilton je svoju pobedu na prvoj Velikoj nagradi Rusije posvetio Žilu Bjankiju, koji je i dalje u kritičnom stanju nakon prošlonedeljnog incidenta na Suzuki.

Bjanki je zadobio teške povrede glave kada je udario u Kran koji uklanja vozila sa staze. Vozači su poslali poruku podrške Bjankiju noseći njegovo ime na kacigama. Nakon trke Hamilton je izjavio da svoju pobedu posvećuje Bjankiju.

„Cele nedelje samo mi je jedna osoba u mislima, a to je Žil“, rekao je Hamilton. „Bilo je uzbuđenja i radovanja u timu, ali bez dileme svaki put kada sam ušao u bolid, mislio sam na njega, njegovu porodicu i molio se za njegov oporavak svakog dana.“

„Bez obzira da li ovo znači nešto ili može da pomogne na bilo koji način, ja želim svoju pobedu da posvetim Žilu i njegovoj porodici. To neće puno doneti njima, ali se nadam da svako parče pozitivne energije može da pomogne. Želim da svi vozači i svi timovi šalju pozitivnu energiju jer je ta energija zapravo stvarna.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video