Hamilton: „Nico je pravi timski kolega“

Lewis Hamilton nazvao je Nica pravim timskim kolegom, nakon što je Mercedes osvojio titulu u šampionatu konstruktora, dodavši da od njega očekuje da se sledeće godine vrati u borbu za podednički podijum, ali i titulu. Nakon što je po drugi put odustao od trke, Rosberg je izgubio šansu da dođe do šampionskog pehara, dok Lewis s druge strane ima veliku prednost u odnosu na drugoplasiranog Sebastiana Vettela.

Nakon trke u Rusiji, vozači Mercedesa otišli su u Brackley and Brixworth, kako bi sa kolegama iz tima proslavili titulu u šampionatu konstruktora. Hamilton se tada zahvalio ne samo timu, već i Nicu.

“ Želim da napomenem i da je Nico fenomenalan kolega. Njegova sezona do sada bila je mnogo teža nego moja. Ipak, tokom cele godine bio je fenomenalan timski kolega. Siguran sam da je pred nama još mnogo trkanja, borbi i znam da će uvek biti međusobne konkurencije. “

“ Kada sam dolazio u Mercedes, bio sam sumnjičav, nisam znao kako ću se snaći. Sada se osećam kao deo porodice. Nakon što sam saznao da smo osvojili titulu konstruktora, radovao sam se glasnije od svih ostalih. Mnogo truda i rada potrebno je da budete prvi. Zato sam ponosan na svaku osobu koja je u tome učestvovala. Ponekad je potrebno vratiti se korak unazad kako bi shvatili šta smo postigli. Verujem da će svi nastaviti da daju sve od sebe kako bi ostali najbolji, a Nico i ja uradićemo isto. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video