Hamilton najbrži u petak

Nakon prvog slobodnog treninga u Abu Dhabiju, najbrže vreme je zabeležio Lewis Hamilton. Drugi je bio Nico Rosberg, a treći Fernando Alonso. 

Trening je održan po karakteristično visokim temperaturama za Abu Dhabi, a temperatura je išla d 27 i staze do 45°C.

U poretku nije bilo većih iznenađenja, a Mercedesovi vozači su svojim krugovima najavili da će i ovog vikenda dominirati. Potencijalne šampione deli samo desetinka sekunde, dok je zaostatak trećeplasiranog Alonsa 1.7 s.

U Abu Dhabiju u Caterhamovom bolidu debitovao je 23-godišnji Will Stevens koji će u nedjelju startovati svoju prvu trku. Kako kažu glasine, on je za ovaj nastup platio 625 000 eura.

Osim Stevensa, na prvom treningu vozila su još dva mlada vozača –Adderly Fong za Sauber i Esteban Ocon za Lotus.

Na drugom treningu najbrže vreme je vozio Lewis Hamilton. Iza njega su Nico Rosberg i Kevin Magnussen. Drugi trening je kao po planu održan pod reflektorima, a vozači su uglavnom vozili simulaciju trke.

Jedino iznenađenje su bili tehnički problemi na bolidu Fernanda Alonsa, zbog čega je odvezao samo 2 kruga. Nije poznato što se tačno pokvarilo na Ferrariju, ali se pretpostavlja da je u pitanju elektronika jer je izgubio sve s displaya na volanu.

Magnussen je za vodećim Hamiltonom zaostajao samo sedam desetinki i bio je najbrži od nemercedesovih vozača, što bi mogao biti rezultat novog prednjeg krila koji je testirao.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video