Hamilton najbrži u Kanadi

Za razliku od predhodnih dana, vremenski uslovi na dan trke bili su topli. Temperatura staze iznosila je 40, a vazduha 20 stepeni.

Oba Mercedesa imala su dobar start kao i Raikkonen i Bottas. Grosjean je uspeo da zadrži peto mesto, a Nico Hulkenberg je uspeo da obiđe Pastora Maldonada. Posle dva kruga Sebastian Vettel je došao do 15. mesta dok je Jenson Button morao da odradi kaznu „prođi kroz“.

U osmom krugu Vettel odlazi na svoj prvi servis, dok je Massa u drugoj krivini uspeo da obiđe Ericssona. Hamilton je u tim trenucima imao prednost od od skoro 3 sekunde u odnosu na Rosberga dok je Raikkonen imao zaostatk od 5 sekundi. Felipe Massa je par krugova kasnije uspeo da se nađe na 9. mestu dok je Hamilton bivao sve brži i brži.

U 20. krugu zanimljivu borbu vodili su Fernando Alonso i Sebastian Vettel, ali je koji trenutak kasnije Nemac uspeo da postavi svoj Ferrari ispred McLarena u kome je bio Španac. Četiri kruga kasnije Daniel Ricciardo je otišao na svoju zamenu pneumatika kao i Nico Hulkenberg. 27. krug je bio taj u kome je Kimi Raikkonen otišao na svoj redovan servis i kada se u izlaznom krugu okrenuo na desetoj krivini. Finac se brzo vratio u trkački ritam pa je zbog toga izgubio treću poziciju od Valtterija Bottasa.

Hamilton je u 30. krugu posetio svoje mehaničare a odmah posle njega to je učinio i Rosberg. Na polovini trke Vettel ide na svoj novi servis kao i Massa koji je u tim momentima otišao na svoju prvu zamenu pneumatika. Rosberg se polako približavao Hamiltonu a Raikkonen je u 40. krugu zamenio svoje meke za super meke pneumatike. Vettel i Hulkenberg su se upustili u jednu veoma zanimljivu borbu kada se Nico u paralelnom duelu okrenu na poslednjoj krivini.

Fernando Alonso nije uspeo da završi ni ovu trku jer je 47. krugu Španac garažirao svoj bolid. Roman Grosjean je iznenadio svoje mehaničare kada je pred ulazak u poslednju krivini zakačio Stevensovo prednje krilo, što je izazvalo defekt gume na Lotusu. Sebastian Vettel se na 14. krugova do kraja probio na 5. poziciju iza svog timskog kolege a Jenson Button morao je da kao i svoj timski kolega odustane od trke.

Hamilton je u samom finišu dodao gas i tako odmakao Rosbergu, dok je Bottas zadržavao prednost u odnosu na Raikkonena i Vettela. Na ovaj način Britanac u Merecdesu došao je do nove pobede ispred svog timskog kolege a pored njih na podjum popeo se i Valtteri Bottas. Dvojac Ferrarija zauzeo je četvrto i peto mesto a i Felipe Massa je uspeo da dođe do novih bodova. Spisak prvih deset vozača zaključali su još i Maldonado, Hulkenberg, Kvyat i Grosjean.

foto: Merecdes Media Centre

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video