Hamilton najbrži prvog dana

Velika temperatura vazduha i staze na početku drugog treninga značila je da će vozači imati dosta zamimljivu sesiju po pitanju temperature guma.

Vil Stivens je prvi vozač koji je izašao na stazu na početku drugog treninga. I ono što je zanimljivo, izlazak je započeo vežbom starta sa kvačilom, jer od VN Belgije start se mora obaviti samo pomoću kvačila bez elektronskog nadzora diferncijala i menjača.

Njega su zatim ispratili vozači Mercedesa, Hamilton i Rosberg koji su isto pre izlaska odradili jednu vežbu stata. Direktor trke, Čarli Vajting je zamolio vozače da ovu vežbu obave sa strane izlaska iz boksa.

Stivens je prvi postavio vreme od 1:38.635, ali je Merhi koji je izašao za njim odmah spustio na 1:32.750. Nakon njega, prvo mesto preuzima Sainc, ali njega prvo prestižu Vettel i Raikkonen, sve dok nakon 20-ak minuta Hamilton nije postavio prvo ozbiljnije vreme od 1:25.613. Rozber je kasnije spustio na 1:24.668, ali je Hamilton ponovo spustio lestvicu na 1:23.949.

Danielu Ricciardu je na 20. minuta pred kraj otkazao motor u krivini 9 i crvena zastava je istaknuta dok bolid Red Bulla nije uklonnjen. Sesija je nastavljena u 15:13. Karirana zastava je u 15.30 označila kraj sesije. Hamilton je ponovo najbrži sa već postavljenim vemenom 1:23.949, a pratili su ga vozači Red Bulla, Kvyatt na drugom i Riccardo na trećem mestu pored otkazivanja motora.

Primetno je bilo da su na početku vozači imali dosta problema sa blokiranjem točkova, naročito Raikkonen u prvoj krivini, zatim Hamilton u 4. i 5. krivini. Mnogo vozača je imalo problem u krivini 7, gde je dosta njih izlazilo van staze. Marcus Ericsson je imao problema na 5 minuta pred kraj sa Brake-By-Wire sistemom koji je pretio da potpuno otkaže i učini njegovu vožnju potpuno opasnom.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video