Hamilton najbrži pred početak kvalifikacija u Bakuu

Britanski vozač Mercedesa zabeležio je najbrže vreme na trećem slobodnom treningu.

Vremenski uslovi pred početak trećeg treninga bili su značajno drugačiji od onih u Kanadi. Temperatura vazduha bila je 28 a staze 46 stepeni.

Na samom početku sesije Valtteri Bottas je prilikom prelaska preko rešetkastog kanala oštetio bok bolida, kada se sama rešetka odlomila i odskočila iz svog ležišta. Finac je odmah otišao u garažu, dok je Charlie Whitting izašao u pitlejn kako bi napravio uviđaj. U tim momentima Felipa Massa je bio vlasnik najbržeg kruga od 1m48.346s. Ubrzo zatim Daniel Ricciardo je želeo da nadokandi izgubljeno vreme, pa je tako izbio na prvo mesto (1m46.685s) ispred Nica Huleknberga i Sergia Pereza.

Već po izlasku Mercedesa na stazu, Nico Rosberg je na supermekim gumama postavio najbrže vreme od 1m45.558s, dok je Lewis Hamilton u svom prvom pokušaju bio za desetinku sporiji. Nemac u Mercedesu je uspeo da popravi svoj krug za još jednu desetinku (1m45.435s).

Kimi Raikkonen je na polovini treninga opet prijavio problem na motoru, a slični „gremlini“ zadesili su ga i tokom jučerašnjih treninga, dok je Sebastian Vettel držao treće vreme iza Mercedesovg dvojca. Ricciardo je uspeo da postisne Vettela sa trećeg mesta, dok je Raikkonen bio na 21. poziciji.

U samom finišu Nico Rosberg je na super mekim gumama došao do vremena od 1m44.610s u trenucima kada se i Kimi Raikkonen vratio na stazu. Lewis Hamilton je uspeo da u popravnom krugu posle jednog izletanja sa staze ostvari najbrže vereme od 1m44.352s, baš u momentu kada je Sergio Perez završio u zidu. Meksikanac je izgubio kontrolu nad bolidom na istom mestu gde je udes imao i Daniel Ricciardo. Iza vozača Mercedesa našao se Nico Hulkenberg koji je trening završio ispred Ricciarda, Vettela, Pereza, Verstappena, Buttona, Kvyata i Raikkonena.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video