Hamilton najbrži na prvom treningu

Vozači su na početku treninga vozili na intermedijum gumama pošto je stazaza na određenim mestima bila mokra od kiše koja je padala tokom noći. Samo su vozači Mercedesa vozili po jedan brzi krug, ali njihova vremena nisu bila reprezentativna.

Nakon toga su polako vozači počeli da prelaze na gume za suvo, ali se na stazi stvorila ogromna gužva i niko nije mogao da sastavi potpuno čist krug. Najbolje vreme koje smo videli u tim trenucima je držao Hamilton i  ono je iznosilo 1m21.622s.

Vozači Mercedesa su drugi izlazak na stazu imali nakon pola sata i tada su vremena počela da padaju, pošto su imali i čistu stazu. Oni su se smenjivali na prvoj poziciji, a vremena su ubrzo pala ispod 1m20s. Hamilton je držao prvu poziciju sa vremenom 1m19.196s, dok je Rosberg imao pola sekunde zaostatka.

Britanac je nešto kasnije spustio vreme i na 1.m18.750s, dok se na drugo mesto probio Vettel, a Raikkonen na treće. Iza njih su u okviru od samo par stotinki bili Rosberg, Massa i Alonso i oni su zaostajali sekundu za Hamiltonom.

Pred sam kraj treninga su vremena ponovo počela da se poboljšavaju. Prvo se Verstappen probio na treće mesto, ali ga je ubrzo nadmašio Ricciardo. Austtalijanac je nešto kasnije došao i do drugog mesta sa minimalno boljim vremenom od starog timskog kolege Sebastiana Vettela. Staza je bila sve brža pa je na kraju i Verstappen uspeo da predje na drugo mesto. Hamilton je zadržao prvu poziciju, a iza drugoplasiranog verstappena su redom bili Ricciardo, Vettel, Sainz, Maldonado, Kvyat, Raikkonen, Rosberg i Massa.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video