Hamilton najbrži na prvom treningu za VN Brazila

Sada već trostruki šampion je nakon udesa u Monaku pokazao da ga to nije omelo da bude brz na treningu za VN Brazila. On je postavio najbrže veme od 1:13.543 na srednje tvrdoj komponenti, pola sekunde ispred Rosberga koga je tokom treninga mučila prehlada.

Nakon pola sata od početka na 0.021s razlike su se nalazili vozači Mercedsa a Vettel je bio u zaostatku oko šest desetinki. Nakon 55 minuta od početka sesije, Vettel se našao na prvom mestu za dve desetinke ispred Hamiltona ali ga je Rosberg odmah spustio na drugo mesto. Pet minuta kasnije Hamilton je preuzeo vođstvo zahvaljujući odličnim vremenima kroz prva dva sektora, a malo pre toga je imao ozbiljno blokiranje točkova u Sena S krivini i širi izlaz iz krivine.

Na 22 minuta pred kraj Hamilton se požalio na na vibracije i čudan osećaj kvačila kada je izašao iz garaže na još jedan stint i odmah se vratio da bi se pripremio za duži izlazak.

Daniel Ricciardo je sa novim unapređenim motorom Renaulta, zbog koga će dobiti 10 mesta kazne, bio četvrti najbrži i jedini vozač pored prve trojice koji je završio na manje od sekunde iza Hamiltona. Njegov timski kolega Kvjat je bio na 1.343s iza a pratili su ga Kimi Raikkonen, Valteri Bottas i Maks Verstapen, koji je imao jedno okretanje u krivini broj 3. Niko Hulkenberg i Pastor Maldonado kompletirali su prvih 10.

Meklarenov dvojac se našao na 13. i 16. mestu, tj. Button je bio na 0.034s ipred Alonsa na 16. poziciji. Aleksander Rosi je ponovo bio brži od Stivnensa i to pred poslednju trku u ovoj sezoni na kojoj će učestvovati. Oba voača Manora bili su preko 4 sekunde iza najbržih.

Tabelica_Brazl

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video