Hamilton najbrži na prvom treningu u Australiji

Početak nove sezone kao po običaju kreće iz Melburna, u kome je u jutranjim satima pada kiša. Tmurni oblaci naneli su dosta vode na stazi pa su tako vozači u svoje prve krugove instalacione krenuli na intermidijat gumama.

Prvi mereni krug zabeležio je Nico Rosberg, koji je stazu u Melburbu obišao za 1m44.037s. Koji minut kasnije, na pisti se pojavio i Lewis Hamilton, koji je uspeo da se domogne vodeće pozicije i zabeleži najbolje vreme od 1m40.812s. Posle uvodnih 20 minuta iz boksa su izšali i oba vozača Ferrarija, pa je tako Kimi Raikkonen postao vlasnik najbržeg kruga od 1m40.754s.

Carlos Sainz je veoma brzo upao u probleme, jer je značajno usporio sa bolidom ali je uspeo da dođe do boksa. Kako je vreme prolazilo, staza se polako sušila, pa su i vozači krenuli da upotrebljavaju pneumatike za suvo. To je iskoristio Daniel Ricciardo i tako izbio na prvo mesto u plasmanu (1m32.394s) u trenucima kada je na stazu opet počela kiša.

Esteban Gutierrez postao je prvi vozač koji je zabeležio mereni krug na jednom trkačkom viendu za Haas tim. Meksikanac je ostavrio vreme od 1m41.781s na intermidijat gumama. Na 20 minuta do kraja vreme se prolepšalo pa vozači opet mogli da koriste gume za suvo. Max Verstappen se uželeo brze vožnje, što je rezultiralo jednim okretanjem na 7. krivini.

Nico Hulkenberg iskoristio je trenute uslove na stazi, pa je tako izbio na prvo mesto krugom od 1m31.681s, ali je koji momenat kasnije Lewis Hamilton bio brži (1m30.364s). U samom finišu sesije veliki broj vozača pokušavao je da popravi svoja vremena, pa je tako aktuelni šampion uspeo da zabeleži krug od 1m29.725s. Ipak, kiša je ponovo uspela da pokvari planove, jer je dosta dosta vozača moralo da odustane od svojih pokušaja, pa je tako Daniel Ricciardo završio u pesku.

aus 16_fp1_rez

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video