Hamilton najbrži na oba treninga na Silverstonu

Britanac je imao najbolja vremena na oba treninga, dok je njegov timski kolega i glavni rival u šampionatu imao tehničke probleme na drugoj sesiji.

Rosberg je u potpunosti odsustvovao sa drugog treninga, pa je Hamilton bio ubedljivo najbrži sa krugom 1m21.660s ispred Ricciarda i Verstappena.

Jutros je situacija bila znatno bliža kada Rosberg nije imao probleme, i Nemac je zaostajao svega 33 hiljaditinke.

Hamilton, koji zaostaje 11 bodova za Rosbergom u šampionatu cilja svoju četvrtu pobedu na Silverstonu.

Ferrari je danas na prvom treningu ponovo isprobao svoju verziju zaštite glave vozača, a najbliži Hamiltonu iz redova Scuderije je bio Vettel koji je bio četvrti, iza Hulkenberga.

Red Bull je na drugom treningu prikazao pravu formu pošto je Ricciardo zaostajao četiri desetinke za Hamiltonom, dok je trećeplasirani Verstppan bio dodatne dve desetinke iza.

Vettel je imao identičan zaostatak za liderom kao na prvom treningu, dok je Raikkonen bio svega desetinku ipo iza njega.

Dobru formu je prikazao Alonso koji je bio šesti i Grosjean koji je osmim mestom najavio da bi Haas mogao da ima još jedan dobar vikend.

 

foto: gpupdate.net

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video