Hamilton najbrži na nezanimljivoj drugoj sesiji

Britanac je ponovo imao najbolje vreme, ali je trening praktično trajao samo dvadesetak minuta, pošto je kasnije počela kiša zbog koje je do kraja bilo jako malo akcije.

Veliki broj vozača je odmah na početku izašao na stazu pošto je postojala mogućnost padavina. Na prvoj poziciji su se u uvodnom periodu smenjivali Rosberg, Vettel, Sainz i Kvyat.. Bilo je i nekoliko grešaka vozača koji su polako pokušavali da pronađu limite svojih bolida.

Vozači Mercedesa su malo kasnije zauzeli prve dve pozicije, a Hamilton je ponovo bio brži sa krugom 1m17.640s. Britanac je potom popravio svoje vreme na 1m17.192s, a onda je došlo do prekida sesije nakon što se Merhi slupao na kočenju na izlasku iz tunela.

U toj pauzi je počela da pada kiša što je primoralo timove da odlože ključno testiranje nove super-meke komponente guma.

Nakon toga se sve svelo na sedenje u boksu i čekanje. Timovi su na žalost odlučili da vozači ostanu u garažama, što se nije dopalo publici koja je u pojedinim trenucima i zviždala.

Deset minuta pre kraja se na stazi pojavilo nekoliko vozača na intermedijum gumama, ali većih uzbuđenja nije bilo.

Na kraju je poredak prvih deset na drugom treningu bio Hamilton, Rosberg, Vettel, Raikkonen, Kvyat, Sainz, Verstappen, Alonso, Hulkenberg i Grosjean.

20150521 133842000_iOS

 

foto: motorsport-total.com

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video