Hamilton najbrži na drugom treningu

Vremenske prilike na samom početku drugog treninga su bile dobre. Nad samom stazom je bilo vedro, ali su u daljini mogli da se vide gusti oblaci. Will Stevens je bio prvi koji je na drugom treningu izašao na stazu i on je odmah postavio vreme koje je bilo na nivou njegovog jutarnjeg. Vettel i Raikkonen su ga potom brzo skinuli sa vrha i njihova vremmena su bila oko 1m41s. Nemac je nešto kasnije dodatno popravio svoje vreme na 1m40.662s i malo se izdvojio na vrhu, dok su iza Raikkonena bili vozači Williamsa.

Nico Rosberg je prvi put izasao na stazu nakon dvadesetak minuta i odmah je postavio najbolje vreme od 1m40.438s, a nešto kasnije i 1m40.282s. Hamilton je za to vreme morao da čeka u boksu pošto je Mercedes radio punom parom na promeni njegovog motora nakon kvara na prvom treningu.

Prvi na srednje-tvrdim gumama su na stazu izašli vozači Ferrarija oko sat vremena pre kraja treninga. Međutim, samo malo nakon toga je sa staze izleteo Roberto Merhi zbog čega je sesija prekinuta kako bi se njegov bolid uklonio.
Hamilton je po nastavku sesije bio među prvima koji se vratio na stazu, dok se Vettel u svom brzom krugu izvrteo na istom mestu kao i Merhi. Nemac je ipak uspeo da se vrati na stazu i ode do boksa, ali je ostao bez brzog kruga ne mekšoj komponenti.

Raikkonen je potom postavio novo najbolje vreme od 1m40.163s. na srednje-tvrdoj gumi, dok je Rosberg na istoj komponenti bio pola desetinke iza.

Za to vreme, inženjeri Mercedesa su ponovo izgubili telemetriju na Hamiltonovom bolidu i Britanac je odmah morao da se vrati u boks gde su mehaničari ponovo morali da rasklapaju njegov bolid.

Prijatno iznenađenje je bilo vreme Daniila Kvyata koji je oko pola sata pre kraja postavio treće vreme, koje je bilo manje od dve desetinke sporije Raikkonenovog.

U tim trenucima su mnogi već prešli na testiranje trkačkog tempa, a Hamilton je ubrzo uspeo da se vrati na stazu. On je postavio vreme od 1m39.790s što je ujedno bilo i najbolje vreme drugog treninga.

Do kraja nije bilo promena i plasman prvih dešet je ostao Hamilton, Raikkonen, Rosberg, Kvyat, Bottas, Massa, Vettel, Verstappen, Ericsson i Ricciardo.

mal p2_2014

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video